Echte Mannen Diëten Niet

Bloedonderzoek geeft je direct inzicht in jouw gezondheid

Jouw lichaam vertelt een verhaal

Het verhaal van jouw lichaam is zichtbaar in je uiterlijk en het is meetbaar in je bloed. Verschillende bloedwaarden geven je direct inzicht in je gezondheid. Daarnaast verklaren je bloedwaarden waarom afvallen niet lukt of hoe het komt dat je minder energie hebt dan je eigenlijk zou willen.

Een APK voor je lichaam

Iedereen die een auto heeft is bekend met de APK: een jaarlijkse keuring van je auto. Meestal combineer je een APK met een grote of een kleine beurt. Het is allemaal preventief. Door nu goed voor je auto te zorgen voorkom je problemen in de toekomst. Hoe zit dat met jouw lichaam? 

Voorkomen is beter dan genezen

Welke periodieke keuring krijgt jouw lichaam en wanneer geef je dat lichaam een onderhoudsbeurt? Zeg maar nooit! We hebben er helemaal geen systeem voor. Preventief onderhoud voor je lichaam is er niet, dus je zult het zelf moeten doen. Jouw lichaam zul je zelf moeten onderhouden, want dat is iets wat je iedere dag moet doen. 

Hiervoor doen we bloedonderzoek

Echte mannen diëten niet

Insulineresistentie

Het goed kunnen reguleren van je bloedsuiker is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezond en lang leven. Als je lichaam resistent is geworden voor insuline, dan loopt je bloedsuikerspiegel steeds verder omhoog. Insulineresistentie is de voorbode van diabetes type 2. Insulineresistentie is ook de belangrijkste drijver van overgewicht en het zorgt voor een versnelde veroudering. Het verhoogt ook je bloeddruk door zout in je lichaam vast te houden. Daarnaast heeft insulineresistentie een negatieve invloed op de productie van testosteron. We meten je nuchtere bloedsuiker en je nuchtere insulinespiegel en berekenen daarmee de HOMA-IR, de mate van insulineresistentie. Verder meten we HbA1c en je schildklierfunctie. 

Echte mannen diëten niet

Cholesterol

Cholesterol wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten. Dit is doodsoorzaak nummer 2 onder mannen na longkanker. Maar vreemd genoeg produceert je lichaam de meeste cholesterol zelf. Cholesterol is essentieel voor alle cellen in je lichaam. Cholesterol is dan ook niet de oorzaak. Kleine ontstekingen in je bloedvaten zorgen voor problemen. Cholesterol is een onderdeel van je immuunrespons en helpt de schade te repareren. Door je immuunreactie en een verhoging van ontstekingseiwitten gaan bepaalde vormen van cholesterol oxideren. Dat leidt tot plaquevorming. We meten cholesterol en we meten ook ApoB, een eiwit wat alleen voorkomt in kleine kwetsbare LDL deeltjes. Verder meten we de vetten in je bloed en de mate van ontsteking door middel van HsCRP. Bij elkaar geeft dit een goed beeld van je gezondheid en je risico op hart- en vaatziekten. 

Echte mannen diëten niet

Testosteron

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon. Voldoende testosteron in je lichaam is een voorwaarde voor een lang en gezond leven. Naar schatting maakt 40% van de mannen onvoldoende testosteron aan. Een deel van de positieve effecten van testosteron in het lichaam van een man komt door de omvorming van testosteron tot oestradiol. Dit is een vrouwelijk geslachtshormoon. Voor beide hormonen gelden optimale waarden, die ervoor zorgen dat je langer leeft. We meten niet alleen testosteron en oestradiol. We meten ook de stuur hormonen LH en FSH die zorgen voor de productie van testosteron en sperma. Daarnaast meten we albumine en SHBG, waarmee we het gehalte aan vrij testosteron kunnen berekenen. Met al deze waarden heb je een compleet beeld van de productie en regulering van testosteron. Op basis daarvan kun je gaan werken aan het optimaliseren van je testosteron.

Telefonisch consult

Je kunt de uitslag van je bloedonderzoek met mij bespreken in een telefonisch consult. We gaan dan in op de belangrijkste uitkomsten van jouw bloedonderzoek. Je leert wat jouw waarden precies betekenen en hoe je deze kunt verbeteren. Een telefonisch consult duurt maximaal 60 minuten en kost 125 euro. Klik op de knop hieronder om direct een consult aan te vragen. Je kunt de datum en het tijdstip zelf inplannen. Ik bel jou dan op het telefoonnummer wat je hebt opgegeven.

                   

Veel gestelde vragen over het bloedonderzoek

Moet ik nuchter zijn voor dit bloedonderzoek?

Ja, je moet nuchter zijn. Zorg ervoor dat je minimaal 12 uur nuchter bent voor de bloedafname. Eet of drink niets meer na 20.00 ‘s avonds de dag voor de bloedafname, behalve water. Dus ook geen thee of koffie in de ochtend. Alleen water.

Om ervoor te zorgen dat je bloedonderzoek de meest betrouwbare uitslag geeft, zijn de volgende regels erg belangrijk:

Ga niet intensief sporten in de twee dagen voor de bloedafname. Intensief sporten activeert enzymen in je spieren die ook op andere plekken in je lichaam voorkomen. Om de bepaling van die enzymen zo goed mogelijk te kunnen doen, is het belangrijk geen intensieve sport of krachttraining te doen in de twee dagen voor je bloedafname.


Drink voldoende water. Het is belangrijk dat je goed gehydrateerd bent wanneer je bloed laat afnemen. Dus drink de avond ervoor en in de ochtend voldoende water, zoals je gewend bent te doen. Ga niet minder drinken, omdat je denkt dat dit beter is. Gewoon water drinken.

Plan de bloedafname zo vroeg mogelijk en niet later dan 10.00 uur. Het heeft de voorkeur je bloedafname tussen 08.00 uur en 09.00 uur te plannen. Soms kan dit niet eerder dan 09.00 uur. Dat is niet erg. Maar laat niet later dan 10.00 uur bloed prikken. Kies dan voor een andere dag. Met name je testosteron kun je niet goed meten wanneer je later bloed laat afnemen.

Hoe werkt de bloedafname?

Je krijgt na je bestelling een bloedafname set thuisgestuurd. Vervolgens maak je een afspraak bij een prikpost bij jou in de buurt. Er zijn 500 locaties in Nederland waar je bloed kunt laten afnemen.

Welke bloedwaarden worden er onderzocht?

WBC - Leukocyten
RBC - Erythrocyten
Hemoglobine/ Hb
Hematocriet/ Hct
Ferritine
Glucose
Insuline
Hba1C
Homa IR
Totaal cholesterol
HDL
LDL
Triglyceriden
ApoB
Testosteron
LH
FSH
SHBG
Albumine
Oestradiol
Vrij testosteron
PSA
HsCRP
25(OH)D
TSH
fT4
fT3
Asat

Wie doet het bloedonderzoek?

Je bestelt het bloedonderzoek bij bloedwaardentest.nl, de grootste aanbieder van particulier bloedonderzoek in Nederland. De analyse wordt gedaan in Labor Mönchengladbach. Dit laboratorium is met 90.000 tests per dag en met 600 medewerkers één van de grootste laboratoria in Europa.

Is een bloedonderzoek niet voorbehouden aan een arts?

Nee, je kunt gewoon zelf je bloed laten analyseren. Het is jouw bloed en je betaalt zelf voor de analyse. De uitslag wordt evengoed altijd gecontroleerd door een arts van het laboratorium.

Naar wie wordt de uitslag verstuurd?

De uitslag van je bloedonderzoek wordt rechtstreeks aan jou gerapporteerd. Het betekent dat alleen jij die uitslag ziet en verder niemand.

Waar kan ik heen met mijn vragen?

Voor vragen over je bestelling, betaling, de bloedafname en de uitslag kun je direct contact opnemen met bloedwaardentest.nl

Wanneer je de uitslag binnen hebt en je wilt mijn advies naar aanleiding daarvan, dan kun je een telefonisch consult bij mij boeken. In dat consult licht ik de uitslag toe en krijg je een persoonlijk advies over het optimaliseren van jouw gezondheid.

Gebruik de knop hierboven om een telefonisch consult te boeken en vergeet niet mij jouw uitslag te mailen.

Heb je andere vragen? Maak dan gebruik van het contactformulier hieronder.