Het EMDN Bloedonderzoek

Bloedonderzoek geeft je direct inzicht in jouw gezondheid

Jouw lichaam vertelt een verhaal

Het verhaal van jouw lichaam is zichtbaar in je uiterlijk en het is meetbaar in je bloed. Verschillende bloedwaarden geven je direct inzicht in je gezondheid. Daarnaast verklaren je bloedwaarden waarom afvallen niet lukt of hoe het komt dat je minder energie hebt dan je eigenlijk zou willen.

Een APK voor je lichaam

Iedereen die een auto heeft is bekend met de APK: een jaarlijkse keuring van je auto. Meestal combineer je een APK met een grote of een kleine beurt. Het is allemaal preventief. Door nu goed voor je auto te zorgen voorkom je problemen in de toekomst. Hoe zit dat met jouw lichaam? 

Voorkomen is beter dan genezen

Welke periodieke keuring krijgt jouw lichaam en wanneer geef je dat lichaam een onderhoudsbeurt? Zeg maar nooit! We hebben er helemaal geen systeem voor. Preventief onderhoud voor je lichaam is er niet, dus je zult het zelf moeten doen. Jouw lichaam zul je zelf moeten onderhouden, want dat is iets wat je iedere dag moet doen. 

Hiervoor doen we bloedonderzoek

Echte mannen diëten niet

Insulineresistentie

Het goed kunnen reguleren van je bloedsuiker is één van de belangrijkste voorwaarden voor een gezond en lang leven. Als je lichaam resistent is geworden voor insuline, dan loopt je bloedsuikerspiegel steeds verder omhoog. Insulineresistentie is de voorbode van diabetes type 2. Insulineresistentie is ook de belangrijkste drijver van overgewicht en het zorgt voor een versnelde veroudering. Het verhoogt ook je bloeddruk door zout in je lichaam vast te houden. Daarnaast heeft insulineresistentie een negatieve invloed op de productie van testosteron. We meten je nuchtere bloedsuiker en je nuchtere insulinespiegel en berekenen daarmee de HOMA-IR, de mate van insulineresistentie. Verder meten we HbA1c en je schildklierfunctie. 

Echte mannen diëten niet

Cholesterol

Cholesterol wordt gezien als de belangrijkste oorzaak van hart- en vaatziekten. Dit is doodsoorzaak nummer 2 onder mannen na longkanker. Maar vreemd genoeg produceert je lichaam de meeste cholesterol zelf. Cholesterol is essentieel voor alle cellen in je lichaam. Cholesterol is dan ook niet de oorzaak. Kleine ontstekingen in je bloedvaten zorgen voor problemen. Cholesterol is een onderdeel van je immuunrespons en helpt de schade te repareren. Door je immuunreactie en een verhoging van ontstekingseiwitten gaan bepaalde vormen van cholesterol oxideren. Dat leidt tot plaquevorming. We meten cholesterol en we meten ook ApoB, een eiwit wat alleen voorkomt in kleine kwetsbare LDL deeltjes. Verder meten we de vetten in je bloed en de mate van ontsteking door middel van HsCRP. Bij elkaar geeft dit een goed beeld van je gezondheid en je risico op hart- en vaatziekten. 

Echte mannen diëten niet

Testosteron

Testosteron is het belangrijkste mannelijke geslachtshormoon. Voldoende testosteron in je lichaam is een voorwaarde voor een lang en gezond leven. Naar schatting maakt 40% van de mannen onvoldoende testosteron aan. Een deel van de positieve effecten van testosteron in het lichaam van een man komt door de omvorming van testosteron tot oestradiol. Dit is een vrouwelijk geslachtshormoon. Voor beide hormonen gelden optimale waarden, die ervoor zorgen dat je langer leeft. We meten niet alleen testosteron en oestradiol. We meten ook de stuur hormonen LH en FSH die zorgen voor de productie van testosteron en sperma. Daarnaast meten we albumine en SHBG, waarmee we het gehalte aan vrij testosteron kunnen berekenen. Met al deze waarden heb je een compleet beeld van de productie en regulering van testosteron. Op basis daarvan kun je gaan werken aan het optimaliseren van je testosteron.

Inclusief een Telefonisch Consult van 60 minuten

Na ontvangst van je betaling krijg je de bloedafnameset thuisgestuurd. Zodra je uitslag binnen is, maak je zelf een afspraak voor een telefonisch consult van 60 minuten, via de link die ik je stuur. In dat consult leg ik je uit wat de uitslag voor jou betekent. Je krijgt van mij advies over hoe je jouw waarden kunt verbeteren en wat je kunt doen op basis van de uitslag om jou doelen sneller te bereiken. Tijdens het consult kun je mij ook al je vragen stellen. 

Inclusief het Bloedonderzoek Programma in de EMDN Community

Als aanvulling op het consult krijg je ook toegang tot het Bloedonderzoek Programma in de Community van Echte Mannen Diëten Niet. In dat programma staan duidelijke video's over wat jouw waarden precies betekenen.  Zo kun je alles nog eens rustig nakijken.  
                   

Veel gestelde vragen over het bloedonderzoek

Moet ik nuchter zijn voor dit bloedonderzoek?

Ja, je moet nuchter zijn. Zorg ervoor dat je minimaal 12 uur nuchter bent voor de bloedafname. Eet of drink niets meer na 20.00 ‘s avonds de dag voor de bloedafname, behalve water. Dus ook geen thee of koffie in de ochtend. Alleen water.

Hoe werkt de bloedafname?

Je krijgt na je bestelling een bloedafnameset thuisgestuurd. Vervolgens maak je een afspraak bij een prikpost bij jou in de buurt. Er zijn 500 locaties in Nederland waar je bloed kunt laten afnemen. Alles wijst zichzelf

Welke bloedwaarden worden er onderzocht?

WBC - Leukocyten
RBC - Erythrocyten
Hemoglobine/ Hb
Hematocriet/ Hct
MCV
MCH
MCHC
Trombocyten
Ferritine
Glucose
Insuline
Hba1C
Homa IR
Totaal cholesterol
HDL
LDL
Triglyceriden
ApoB
Testosteron
LH
FSH
SHBG
Albumine
Oestradiol
Vrij testosteron
HsCRP
25(OH)D
TSH
fT4
fT3
Asat

Wie doet het bloedonderzoek?

Het bloedonderzoek wordt uitgevoerd door bloedwaardentest.nl, de grootste aanbieder van particulier bloedonderzoek in Nederland.

Is een bloedonderzoek niet voorbehouden aan een arts?

Nee, je kunt gewoon zelf je bloed laten analyseren. Het is jouw bloed en je betaalt zelf voor de analyse. De uitslag wordt evengoed altijd gecontroleerd door een arts van het laboratorium.

Naar wie wordt de uitslag verstuurd?

De uitslag van je bloedonderzoek wordt rechtstreeks aan jou gerapporteerd. Het betekent dat alleen jij die uitslag ziet en verder niemand.

Waar kan ik heen met mijn vragen?

Vragen over je bloedafname en de afhandeling van je bloedonderzoek stel je aan bloedwaardentest.nl. Inhoudelijke vragen over de uitslag en wat deze uitslag voor jou betekent worden beantwoord in het consult van 60 minuten.