2 Tips Voor Een Langer Leven

Echte Mannen Diëten Niet is ontstaan vanuit een simpele gedachte.

Als gezond oud worden betekent dat we op dieet moeten, dat we onszelf van alles moeten ontzeggen en dat het heel veel wilskracht kost, dan klopt er iets niet.

Gezond oud worden zou iets natuurlijks moeten zijn, anders heeft Moeder Natuur haar werk niet goed gedaan. 

Onze normale manier van leven zou ervoor moeten zorgen dat dat we gezond oud worden en dat we ons hele leven een gezond gewicht hebben, een platte buik en een sterk lichaam.

Gezond oud worden is ons geboorterecht en daar zou je geen dieet of streng regime voor nodig moeten hebben.  

Voor de meeste mensen geldt echter dat ze met het vorderen van de jaren steeds dikker en ook steeds ongezonder worden. Gezond oud worden is helemaal niet vanzelfsprekend en het lijkt eerder uitzondering dan regel. 

Wat klopt er dan niet?

Het antwoord op die vraag is dat wij in een ongezonde omgeving leven. Een omgeving van overvloed en inactiviteit, terwijl ons lichaam is gebaat bij schaarste en activiteit.

In plaats van dat te onderkennen en er naar te handelen, ons hele leven lang, zoeken wij het in tijdelijke oplossingen. Eventjes iets anders doen, zoals een dieet of een challenge, om daarna weer te vervallen in de ongezonde norm.

Daardoor komt ouderdom met gebreken. 

Die hebben niet zoveel met je leeftijd op zich te maken, maar met het gevolg van decennialang ongezond leven.

De belangrijkste reden waarom we gemiddeld genomen nog steeds de 80 halen, is omdat we een batterij aan medicijnen hebben die de symptomen van onze zwakke gezondheid onderdrukken. 

Het klopt niet.

Dat was de basisgedachte 7 jaar geleden. 

Het klopt niet en wij zoeken de oplossing in de verkeerde richting.

Jouw lichaam is het antwoord

Wat mij sinds die tijd duidelijk is geworden, is dat de oplossing omsloten ligt in ons lichaam zelf. 

De oplossing is een leefstijl die aansluit bij jouw natuur. Bij hoe je als mens gemaakt bent. 

Die leefstijl staat in veel opzichten haaks op hoe we nu leven. Het staat ook haaks op de meest gangbare adviezen. Sterker nog, er wordt bijna alles aan gedaan om je weg te houden van die leefstijl. 

Het beste voorbeeld is vasten. 

Vasten is de grote heler van je lichaam. Je optimaliseert het zelfgenezende vermogen van je lichaam alleen maar door een tijdje niets te eten. Het meest logische wanneer je wilt afvallen is niets te eten. Deze kennis is al duizenden jaren oud.

Toch is er geen instantie, geen arts, geen diëtist, voedingsdeskundige of afslankconsulent die je adviseert om even een dag helemaal niets te eten. Sterker nog, dat wordt gezien als extreem, ongezond en onnatuurlijk.

Dus word je op een dieet gezet, moet je koolhydraten minderen, calorieën tellen en vooral de hele dag door kleine beetjes blijven eten. Verzadigd vet, rood vlees, eieren en zout hebben de stempel ‘ongezond’ gekregen en granen, soja en zaadolie zijn goed voor je.

Door deze adviezen hebben we nu een hele generatie ongezonde babyboomers, die gemiddeld genomen de leeftijd van hun ouders al niet meer halen.

Gezond oud worden is veel simpeler dan je denkt. Het moet ook simpel zijn, anders klopt het niet. 

Door aan te sluiten bij wat je lichaam echt nodig heeft, kun je op een hele natuurlijke manier afvallen en je lichaam gezond en sterk maken. 

2 Tips voor een langer leven

Het mooie is dat er steeds meer studies naar voren komen die dat laten zien. 

Studies die de 4 Pijlers van Echte Mannen Diëten Niet ondersteunen. Studies die bewijzen dat de meest gangbare adviezen gewoon niet kloppen. 

Het advies dat geen vlees eten gezond voor je is bijvoorbeeld. 

Of het advies dat dagelijks 30 minuten matig intensief bewegen voldoende is. 

Het is gewoon niet waar. 

Uit een studie waarin data uit 175 landen zijn gebruikt, blijkt dat mensen die vlees eten langer leven dan mensen die geen vlees eten.

Koolhydraatrijke voeding, zoals aardappelen en granen, heeft geen enkel effect op je levensverwachting. 

Dierlijk voedsel heeft dat wel. Je leeft er langer door.

Eigenlijk is dat zo logisch als het maar kan, wanneer je kijkt naar de natuurlijke behoefte van je lichaam aan bijvoorbeeld essentiële aminozuren, omega 3 vetzuren en aan vitamine B12, ijzer en zink. 

Die zitten allemaal in vlees en vis en veel minder of zelfs helemaal niet in planten. Wat er aan voedingsstoffen in planten zit, wordt vaak ook nog minder goed door je lichaam opgenomen.

Het is niet voor niets dat prehistorische grottekeningen altijd jachttaferelen laten zien en nooit iemand die blaadjes plukt. 

Dierlijk voedsel is superieur. 

Wij mensen zijn omnivoren. Wij eten planten en dieren. Wij variëren ons eten op basis van de seizoenen en wij doen dit al honderdduizenden jaren lang. 

Het eten van vlees verlengt je leven.

Een andere manier om je levensverwachting te verlengen is door aan krachttraining te doen. 

Ook dat is niet meer dan logisch wanneer je kijkt naar de functie van je spieren. Die doen veel meer dan je lichaam bewegen. 

Je spieren zijn de enige direct beschikbare voorraad aan aminozuren voor je lichaam. Je immuunsysteem heeft die aminozuren nodig, bijvoorbeeld tijdens een infectie.

Daarnaast produceren je spieren specifieke stoffen die je hele lichaam gezond maken. Deze myokines stimuleren de aanmaak van nieuwe zenuwcellen en ze remmen de groei van kankercellen.

Krachttraining verlaagt daardoor je sterftekans met 23% en je kans om te overlijden aan kanker met maar liefst 31%

Zelfs simpele oefeningen met alleen je lichaamsgewicht hebben al een positief effect. 

Dus dit zijn de twee tips voor een langer leven:

  1. Eet vlees
  2. Doe aan krachttraining

Als je het goed is, dan herken je Echte Mannen Diëten Niet erin. 

Echte Mannnen Diëten Niet is gebaseerd op 4 Pijlers. Het eten wat rent, vliegt, zwemt en groeit in de natuur is er één van. Het trainen met gewichten een andere. 

Ik heb er een boek over geschreven, gericht op afvallen. Gezond oud worden begint namelijk met een gezond gewicht, een platte buik en een sterk lichaam. Waarom dat zo is leg ik je uit in deze video.

Aanvullend op het boek heb ik een makkelijk en vooral snel te volgen online programma gemaakt. In minder dan een uur vertel ik je precies wat je moet doen om af te vallen zonder dieet, zonder calorieën te tellen en zonder een streng regime te volgen.

Zo kun jij ook gezond oud worden en zo lang mogelijk van het leven genieten.

Over de schrijver
Vriend, vader, auteur, blogger, vlogger, sporter, ondernemer. Bedenker van Echte Mannen Diëten Niet, het programma voor mannen die een gezond gewicht, een platte buik en een sterk lichaam willen hebben.
Reactie plaatsen