De 4 Pijlers van Echte Mannen Diëten Niet
06 januari 2022 

De 4 Pijlers van Echte Mannen Diëten Niet

Hoe krijg je een gezond gewicht, een platte buik en een sterk lichaam?

Zonder op dieet te gaan, zonder calorieën te tellen en zonder een streng regime te volgen?

Het antwoord op deze vragen is Echte Mannen Diëten Niet.

Overgewicht is ongezond. Een paar extra kilo’s spiermassa is goed voor je, maar wanneer je fors te zwaar bent en een dikke buik hebt, dan ben je niet gezond. Dat vet brengt je lichaam in een permanente staat van ontsteking en het is de ideale voedingsbodem voor virussen om zich te vermenigvuldigen.

Vaak is het overgewicht een gevolg van insulineresistentie. Dit is een verstoring van je suikerstofwisseling en je vetstofwisseling met een structureel verhoogde bloedsuiker en insulinespiegel tot gevolg.

Insulineresistentie is de voorbode van diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker. Daarom is het belangrijk dat je een gezond gewicht krijgt en behoudt.

Over afvallen bestaat één groot misverstand en dat is dat je minder moet eten. Daarom gaan de meeste mannen die willen afvallen op dieet.

Hoewel een dieet je gewicht laat zakken, komen de meeste mensen na een dieet alle kilo’s weer aan en vaak worden ze nog zwaarder ook. Dat komt omdat je lichaam zich aanpast aan de verminderde hoeveelheid voedsel tijdens je dieet. Je lichaam wordt steeds zuiniger. Zodra je dan weer normaal gaat eten, kom je alle kilo’s weer aan. Hoe dat precies werkt leg ik hier uit.

Het grootste probleem is dus niet dat mensen niet afvallen, het grootste probleem is dat niemand op gewicht blijft.

Een dieet is tijdelijk en overgewicht is blijvend.

Je lost dit probleem niet op met nog een nieuw dieet. Je zult het echt anders moeten doen.

Om je daarmee te helpen ben ik begonnen met Echte Mannen Diëten Niet. Zo help ik mannen om op een gezond gewicht te komen, een platte buik te krijgen en een sterk lichaam op te bouwen. Dit alles zonder dieet, zonder calorieën te tellen en zonder een streng regime te volgen.

Centraal in Echte Mannen Diëten Niet staan de 4 pijlers:

1. Herstel de natuurlijke balans tussen voeden en vasten.

2. Eet oorspronkelijk voedsel met een grote nadruk op eiwitrijke voeding, groente, fruit en gezonde vetten.

3. Ga twee keer per week intensief met gewichten trainen om je spiermassa op peil te houden.

4. Ga nuchter bewegen om je lichaam te helpen meer vet te verbranden.

Ik ben zelf afgevallen van 142 kilo naar 105 kilo door de 4 Pijlers toe te passen. Wellicht nog belangrijker is dat ik mijn gezonde gewicht en platte buik nu al meer dan 12 jaar vasthoud.

Echte mannen diëten niet

Elke dag eet ik een langere periode helemaal niets en drink ik alleen water, zwarte koffie en thee zonder suiker.

Zodra ik begin met eten, dan eet ik complete maaltijden. Ik train twee per week met gewichten en zondag ga ik hardlopen.

Verder fiets en wandel ik geregeld tijdens het vasten. Ik probeer de auto zoveel mogelijk te laten staan en het bewegen in mijn dagelijkse routine in te passen.

Wil jij ook een gezond gewicht, een platte buik en een sterk lichaam?

Laat mij je dan helpen.

In het Jaarprogramma van Echte Mannen Diëten Niet help ik je stap voor stap om de 4 pijlers af te stemmen op jouw dagritme en jouw voorkeuren.

Zo leggen we samen de basis voor een gezond en lang leven. Je kunt je nu inschrijven via deze link.

Over de schrijver
Vriend, vader, auteur, blogger, vlogger, sporter, ondernemer. Bedenker van Echte Mannen Diëten Niet, het programma voor mannen die een gezond gewicht, een platte buik en een sterk lichaam willen hebben.
Reactie plaatsen